Simptoma e re, Studimi: Shikoni sjelle të çuditshme te kjo moshë? Shenjë paralajmëruese e in fektimit

Mjekët dhe personat kujdestarë duhet të shikojnë për shenja konfuzioni ose sjellje të çuditshme tek njerëzit e moshuar dhe shëndet të dobët, sepse mund të jetë një shenjë paralajmëruese e hershme e Co vid-19, sugjeron hulumtimi.

Sipas BBC, edhe nëse nuk kanë kollë ose ethe, deliri është më i zakonshëm tek të moshuarit mbi 65 vjeç se njerëzit e tjerë.

Por nuk është ende e qartë pse ndodh ky konfuzion apo delir i skajshëm.

Studimi bën thirrje për më shumë vetëdije për të në spitale dhe shtëpi kujdesi.

Tre simptomat kryesore të një infeksioni Covid janë një kollë e thatë e vazhdueshme, një temperaturë mbi 37.8C dhe një ndryshim në aromë ose shije. Rreth 85% e njerëzve do të kenë të paktën një nga ato simptoma.

Sidoqoftë, hulumtimi sugjeron që grupe të caktuara moshe mund të kenë edhe simptoma të tjera, të tilla si diarreja dhe të vjellat tek fëmijët.

error: Alert: Content is protected !!