Koronavirusi vetem po rritet! Ministrja jep lajmin e k.eq: Eshte gjynah, do mb.yllet Shqiperia

Rama: Gjithçka ndodhi në fund të vitit do të sillte rritje të numrave. Janë cikle që nuk e japin efektin aty për aty, e kemi diskutuar më shumë sesa njëherë. Si ndodh në kohë impakti i masave që merr sot. Nuk është sot e more masën, ule orën policore dhe vure fokus tek maska, e brenda një jave të erdhën rezultatet. Nuk ndodh kështu.

Manastirliu: Për të dhënë një shpjegim dhe si parashikohet muaji tjetër. Kemi një vlerësim dinamik të situatës, ku një ekip ekspertësh jemi në komunikime për të vlerësuar situatën. Epidemia vlerësohet nga incidenca javore. Masat e fundit kanë të bëjnë me uljen e orës policore dhe alternimin e mësimit online.

Pritet të ketë impakt, por nuk është i menjëhershëm, po shihet mbi baza 14 ditore. Do të kemi rivlerësim të masave. Nuk duam të shkojmë në masa shtrënguese, është gjynah që të relaksojmë sjelljen e të mos kemi përgjegjësinë idividuale. Bota dhe vendet europiane kanë dy muaj që janë. Vende si Gjermani dhe Italia, pas muaj mbyllje dhe po shohin hapje të kujdesshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!