Kjo pulë kushton 2 mijë e 500 dollarë, Arsyeja do tju habisë

Lloji i pulave Ayam Cemani dallohet sepse ato janë të zeza si në pj esën e jashtme ashtu edhe në atë të brendshme.

Puplat e tyre janë të zeza, sqepat, kt hetrat, madje edhe mishi, esh trat dhe të gjitha org anet e brendshme janë të tilla.

I vetmi element jo i zi i këtyre shpendëve është gj-aku, i cili ka ngjyrë të kuqe, siç është tek të gjithë ka fshët, shpendët dhe njerëzit. Vetëm një pulë ‘Ayam Cemani’ arrin çmimin deri në 2 500 dollarë.

Dana Cowin, kryeredaktorja e ‘Food & Ëine’, përgjigjet se kjo pulë kushton kaq shumë, “sepse është shumë elegante, e gjitha e zezë. Pupla e saj janë të zeza. Org-anet e saj janë të zeza. Mishi i saj është i zi.

Kështu që është shumë e veçantë, është një pulë e një race të rrallë”.  Pula ka marrë emrin e një fshati (Cemani) në Java-n Qendrore.

Për ngjyrën e zezë merita është e një tipari gjenetik i njohur si “fibromelanosis”, që është karakteristikë e ‘Chinese Silkie’, një lloj pule e zezë, tepër e ç-muar në Kinë.

error: Alert: Content is protected !!