Vjen shenja e parë për fundin e botës, çfarë u parashikua pesë shekuj më parë?

Pesë shekuj më parë, një filozof italian bëri një parashikim apokaliptik që në mes të verës për dy ditë do të bjerë borë në qytetin me diell të Salentos.

Tashmë profecia e Matteo Tafurit rre zi kon të bëhet realitet, të paktën sa i përket dëborës, për shk ak të temperaturave tepër të ulëta që kanë pushtuar Europën, duke bërë që plazhet e Salentos të mbulohen nga dëbora.

Salento e palmave dhe erave të buta jugore, Salento me dëborë. Dy ditë dëborë, dy shkëndija në qiell, e di që bota do të marrë fund”, shkruante ai.

“Nostradamusi italian” Tafuri, i cili jetoi nga 1492 – 1582, siç shkruan “DailyMail” ishte një prej personaliteteve më të shquara të rajonit të Apulias në Italinë e shekullit të 16.

Tafuri ishte një admirues i literaturës greke dhe latine, një fizikant dhe astrolog i talentuar. Dëbora në Salento ra përgjatë fundjavës teksa shkollat u mbyllën pasi jugu i Italisë nuk është i mësuar me reshje të tilla të de nd ura dëbore.

Kjo ka bërë që përdorues të shumtë në rrjete sociale të fr ikë sohen se një profeci e tillë mund të kthehet realitet.

error: Alert: Content is protected !!