Me doli ne enderr/ 10 vite nga zh’dukja e Bleona Matës! Flet gjyshi: Një nga 5 vajzat na tha se Bleona do kthehet brenda 3 ditësh. Nëna e kërkon ende…

Bleona Mata është vajza e vogël që u zh’duk në moshën 6-vjeçare, pasditen e 22 majit të vitit 2010, teksa kulloste bagëtitë në malin e fshatit Zapod të Kukësit.

TIRANË– Kur kanë kaluar 10 vite nga zh’dukja e Bleona Matës, familjarët morën një lajm të mirë. Nëna e Gentianës, njëra prej 5 vajzave, që ishin me Bleonën atë ditë që vogëlushja u zh’duk i ka pohuar familjes Mata, se vajza do të kthehej për tre ditë.

Lajmin, nëna e Bleonës e mori 3 ditë më parë, të cilin e konfirmoi edhe gjyshi i saj, Zenel Mata. Ky i fundit gjithashtu tregoi se kur kishte të fliste për më shumë detaje në familjen e Gentianës, nëna e saj e mohoi.

‘’Nëna e Gentianës i ka thënë bashkëshortes se breda 3 ditëve do kthehet vajza. Kur e takova nënën e Gentianës, ajo më tha se ishte një ëndërr e parë nga ajo. Bleonën e lanë vetëm dhe të pesta vajzat u shpe rndanë, e fundit që e ka parë ka qenë Qamilja.

Unë nuk kam kontakte me babain e Bleonës, për shkak të humbjes së vajzës. Nuk e di nëse ka bërë kërkime, por nuk besoj se ka kërkuar. Kur ka humbur vajza ai ka qenë në Maqedoni dhe nuk dy shoj tek ai, por 5 vajzat është e sigurtë që kanë gisht. Qamilja nuk flet, ajo shmanget sa herë perballet me ne’’, tha Zenel Mata, gjyshi i Bleonës.

Nëna e Bleonës, Bukurie Veizi, e cila prej një dekade kërkon vajzën, këmbëngul në faktin se e bija është dor ezur në duart e rremb yesit nga një prej vajzave.

‘’Familja e burrit nuk po bëjnë asgjë për ta kërkuar. Është diçka që fshihet brenda familjes, sepse ish-vjehrri më tha se nëna e Gentianës i tha që këto 3 ditë do të vijë Bleona. Edhe Qamilja ka thënë kështu.

Ato dinë diçka, sepse janë të sigurtë që do vijë vajza.Vjehrri e pyeti se ku e di ti dhe ajo tha mos u merr me këtë punë, por Bleona do të kthehet këto 3 ditë. Kot jemi lodhur duke kërkuar 10 vite kur kr imin e kemi në shtëpi. Është diçka që fshihet shumë afër dhe ne nuk po e shohim.’’, tha për emisionin ’Pa Gjurmë’ nëna e Bleonës

HISTORIA

Bleona Mata është vajza e vogël që u zh’duk në moshën 6-vjeçare, pasditen e 22 majit të vitit 2010, teksa kulloste bagëtitë në malin e fshatit Zapod të Kukësit. Policia dhe banorët e zonës kërkuan me orë të tëra nëpër mal, por nuk gjetën asnjë gju rmë të vajzës dhe që prej asaj dite nuk dihet asgjë rreth fatit të saj.

Në fillim dyshimet ranë mbi vajzat që e shoqëronin Bleonën atë ditë, mes tyre ishte dhe halla e 6 vjeçares. Pavarësisht dyshimeve të shumta mbi hallën, Qamile Mata, he timet e po licisë dhe pro-kuro-risë nuk mundën të provonin asnjëherë se ajo bashkë me shoqërueset e tjera kishin djeni mbi ngj arjen. Gjyshja e Bleonës tha në atë kohë se kishte parë një person që nuk ishte banor i fshatit.

error: Alert: Content is protected !!