O Zot sa e dhimbshme nuk do ti mbani lotët, Në dhomën e Bleona Matës ka mbetur vetëm një…

O Zot sa e dhimbshme nuk do ti mbani lotët – Në dhomën e Bleona Matës ka mbetur vetëm një fustan i bardhë.

O Zot sa e dhimbshme nuk do ti mbani lotët – Në dhomën e Bleona Matës ka mbetur vetëm një fustan i bardhë.Këtu ndodhemi në fshati Zapod të Kukësit.

Kjo është shtëpia në të cilën u lind dhe u rrit deri në moshën 6 vjeçare Bleona Mataj.

Historia e saj është e njohur gjerësisht në Shqipëri.

Për shumë vite, dera e kësaj dhome ka qëndruar e mbyllur.Askush nuk ka dëshirë që të hyj aty, pasi ajo mbart humbjen e një fëmije.

Tashmë ajo është mbuluar nga pluhuri dhe aty nuk dëgjohen më zërat e gëzueshëm të Bleonës dhe vëllait të saj.Kujtimet e pakta që kanë mbetur në këtë dhomë nga vajza e vogël, janë ky fustan dhe kjo fotografi.

“Ka mbetur vetëm ky fustani i Bleonës, rroba e tjera i kam shpërndarë edhe niprave të tjerë sepse sa herë vij këtu bëhem me lotë më tepër”, tregon gjyshi i Bleona Matës.