Po i vr. asin shqiptarët! Mjeku ngre ala rmin: Po ju japin për të pirë ilaçe që…

Eksperti Erion Dasho ngre shqetësimin qe po u shkaktohet te pre.kurve nga virusi me trajtim me antibiotike e koagulant.

“Ka disa ditë që flas për mas.akrën që është duke ndodhur në mjeksinë shqiptare, ku çdo pacienti me pak kollë dhe temperaturë i përshkruhet me messenger trajtimi me 2 antibiotikë, 1 antikoagulant dhe 1 kortizonik!!!

Studime serioze tregojnë se:

1. Antibiotikët e dhënë pa kriter dëm.tojnë shëndetin e pacientit dhe kontribojnë në krijimin e rezistencës antimikrobike, një nga problemet më të mëdha të mjeksisë në shekullin 21.

2. Studimi i mëposhtëm i sjellë në vëmendje nga Dr. Sotiraq Senjo tregon evidencat të besueshme rreth vd.ekjeve të shkaktuara nga përdorimi i antikoagulantëve.

Nevojitet urgjent hartimi i protokolleve që mjekët e familjes të kenë mundësi të mjekojnë dhe monitorojnë pacientët bazuar në nevojat e tyre individuale dhe jo sipas parimit “një masë u shkon të gjithëve”!!!

Më pas nevojitet trajnimi i mjekëve, përfshirja e trajtimit anti-COVID në skemën e rimbursimit dhe kontrolli i respektimit të protokolleve për të shmangur katastrofën shëndetësore që po nd odh aktualisht!

Koha për veprim është tani!”, shkruan mjeku.

error: Alert: Content is protected !!