Gjermania Jep Lajmin E Shumëpritur, Ja Kur Do Fillojë…

Ja Kur Do Fillojë…

Gjermania pritet të jetë në gjendje të fillojë imuηίzimin e njerëzve kundër k0ronavirusit në tre muajt e parë të vitit 2021, tha ministri gjerman i Shëndetësisë, Jens Spahn.

Ashtu siç qëndrojnë gjërat tani, “unë vlerësoj se do të mund ta fillojmë imunizimin në çerekun e parë të vitit të ardhshëm”, tha Spahn.

Ai theksoi se vaksίηίmi do të jetë vullnetar.

Gjermania është ende duke pritur që studiuesit e saj ta zhvillojnë vaksίnën kundër k0ronavirusit.

Autoritetet planifikojnë të bëjnë fillimisht vaksίnimin e grupeve me rr**zik të lartë, përfshirë njerëzit që νuajnë nga kushte para-ekzistuese mjekësore, të moshuarit, punonjësit e kujdesit shëndetësor dhe punonjësit e shtëpive të pleqve.

Gjermania ka konfirmuar në total mbi 332,000 raste me k0ronavirus.

Prej tyre, mbi 9,600 kanë vd**kur dhe afro 280,000 janë shëruar.

Aktualisht, në të gjithë botën, janë duke u zhvilluar rreth 170 vaksίna të mundshme kundër k0ronavirusit.

Prej tyre, sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, 26 janë në faza të testίmit në njerëz.

error: Alert: Content is protected !!