Deputetja Gjermane Shkakton ”TERMET” Në Beograd Me Deklaratën Për Njohjen E Kosovës!

Raportuesja per Kosoven ne Parlamentin Evropian, Viola Von Cramon beson se e ardhmja e Kosoves dhe Serbise eshte ne d ialog dhe ne njohjen reci proke mes dy vendeve.

Von Cra mon ka thene se nese Kosova nuk deshiron te humb p erspektiven evro.piane atehere qeveria Kurti duhet ta vendose dia.logun si prioritet.
Nese Kosova nuk deshiron të humb p erspektíven e saj evropiane, atehere díalogun me Serbinë duhet te jete ne príoritet e Albin Kurtit dhe qeverine e re.
Euro deputetja ka derguar mesazh edhe tek Vuçiq, se njohja e Kosoves eshte kusht per p rogres ne rrugen evropiane.<
Njohja e Kosoves është nje kusht per p rogres të mëtutjeshëm në negocíatat mes Serbise dhe BE. Kjo ka qene e qarte per Beogradin. Shpresojmë qe kjo do te ketë e fekt në Beograd.

Ka disa sínjale ne kete drejtim. Presidenti Vuçiq njehere ka thene se nje dite do te kete disa gjera qe Serbia do të duhet ti perbíje te cilat nuk do ti pel.qejne atij.
Pyetja eshte se kur ai pozícíon do te jete i mundur të kete perkrahjen me te madhe ne vend, tha Von Cra mon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!