Mjekët rekomandojnë: Kjo vitaminë është më efektive në luf timin e koronavirusit dhe nuk e lejon virusin të dë mtoj organizmin

Ushqimet e pasura me këtë vitaminë, kryesisht peshku dhe produktet e qumështit me yndyrë të plotë, ndihmojnë në lu ftën kundër koronavirusit.

Ne lu fto jmë me koronavirusin për 10 muaj tani më, dhe kohët e fundit ne jemi kër/cënuar nga viruset dhe ftohjet që janë tipike për këtë periudhë të vitit.

Tani, më shumë se kurrë, është e rëndësishme të rrisim imunitetin tonë në nivelin më të lartë dhe çelësi i mbrojtjes kundër viruseve janë lëndët ushqyese që na duhen për të futur në trupat tanë.

Vitamina që ka rolin më të rëndësishëm në parandalimin e fotografive më të rënda klinike tek pacientët me Covid-19 është vitamina D, e cila u diskutua kohët e fundit nga mjekët specialistë.

“Një studim që u krye në Indonezi ku u ekzaminuan 100 pacientë me vlera normale të vitaminës D dhe 100 pacientë me mungesë të saj. E para zhvilloi një pamje shumë të butë të infeksionit me koronavirus, dhe e dyta një formë më të rëndë. “Epo, kjo tregon se sa e rëndësishme është në të vërtetë vitamina D.”

Ushqimet e pasura jane me këtë vitaminë, kryesisht peshku dhe produktet e qumështit me yndyrë të plotë, ndihmojnë në lu ftën kundër koronavirusit.

error: Alert: Content is protected !!