Italia drejt iz olimit, mediat e vendit fqinj tregojnë datën

Situata në Itali po rëndohet çdo ditë, çka mund ta çojë vendin drejt një iz olimi të ri kombëtar nga pandemia koronavirus. Shifrat ditore janë tepër të larta dhe rekordi i rasteve të reja po tejkalohet vazhdimisht.

Indeksi i përhapjes është rritur ndjeshëm me 11 rajone që janë futur në listën e atyre që përbëjnë rre zik të lartë. Qeveria italiane po shqyrton kohën e vendosjes së bllokimit, por mediat raportojnë se kjo mund të ndodhë që prej 2 nëntorit. Nuk dihet ende fati i shkollave të mesme, për të cilat thuhet se mund të mbyllen për të kaluar në sistemin online.

E ndërsa diskutohet për një ashpërsim të masave për të frenuar valën e dytë të pandemisë korona virus, italianët shfaqin ze mërimin e tyre për ato që janë në fuqi.

Përl eshje të dhu nshme janë verifikuar në Firence mes prot estuesve dhe policisë gjatë një manifestimi të paautorizuar. Në të morën pjesë anëtarë të grupimeve të ndryshme politike. Protestuesit lëshuan objekte të forta dhe mo lotov ndaj forcave të rendit, të cilat iu përgjigjën me dhunë dhe gaz lotësjellës. Bilanci i tr azirave është 10 të l ënduar, 4 të arre stuar dhe 20 të den oncuar.

error: Alert: Content is protected !!