EKSKLUZIVE/ Eksperti Gjerman Befason të gjithë…Kjo nuk Pritej

Virol ogu gjerman, Kristian Drosten ka paralajmëruar për rrezikun e një virusi të ri që mund të shkaktojë pandemi.

Vi rologu kryesor në Klinikën e Berlinit “Sharite” thotë se virusi Mers-KoV, sipas tij, është “kandidati” për pandeminë tjetër.

Drosten për portalin gjerman “Kapital” deklaroi se koronavirusi ka marrë vëmendje të mjaftueshme nga shkenca dhe se gjithçka është duke u bërë dhe ndërmarrë për të.

Prandaj, shpjegon ai, synon të formojë një grup të vogël pune që do t’i kushtohet virusit të ri.

Përndryshe, virusi Mers (Sindroma respiratore e lindjes së mesme) i përket grupit të koronavirusëve dhe u shfaq për herë të parë në vitin 2012 në Gadishullin Arabik.

Ashtu si koronavirusi dhe Mers shkakton infeksione të frymëmarrjes, prandaj Organizata Botërore e Shëndetësisë e klasifikon atë si një nga “sëmundjet prioritare” të cilave u kushtohet shumë vëmendje.

error: Alert: Content is protected !!