Bëhuni gati per te udhetuar! Cilat shtete të Europës janë të hapura për turistë?

Lista e shteteve që mirëpresin njerëzit e vaksinuar po rritet nga koha në kohë. Bërja e vaksinës po lehtëson kufizimet e udhëtimit në disa vende dhe është e vetmja mënyrë që udhëtarët të qarkullojnë lirshëm.

Megjithatë, edhe për qytetarët e vaksinuar, procesi i fluturimeve mbetet i ndërlikuar. Rregullat ndryshojnë nga një vend në tjetrin. Disa shtete refuzojnë lloje të caktuara të vaksinave, ndërsa të tjerët ende kërkojnë karantinim.

Thuajse në të gjitha rastet, udhëtarët duhet të vaksinohen plotësisht; pra të kryejnë të dy dozat. Ndaj, është e rëndësishme që të lexoni rregullat paraprake.

Më poshtë, lista e destinacioneve ku mund të udhëtoni lirshëm në Europë:

Kroaci
Qipro
Estonia
Franca
Gjeorgjia
Greqia
Islanda
Madeira, Portugali
Malta
Mali i Zi
Polonia
Sllovenia
Huazuar nga: CNBC.scan

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!