Skāndal I Madh Në Shqipëri, Ja Se Cfare Ka Ndodhur Atje ….

Një sk.andal i vërtetë po ndodh me analizat serologjike në qytetin e Shkodres, por edhe me tamponët që po kryhen në laboratoret private. Përveç çmimeve të kripura që qytetarët paguajnë, rezultatet e këtyre të fundit janë të pasakta e në shumë raste kryhen në mënyrë fiktive.

Kjo po konstatohet më së shumti tek ato qytetarë që kryejnë testin për të udhëtuar jashtë Shqipërie, e ku pasi mësojnë se janë negativ nga Covid 19, ju ndodh krejt e kundërta në dogana dhe kthehen pas. Vetëm ditët e fundit janë mbi 10 raste në Shkoder që qytetarët janë përballur me një fakt të tillë.Por edhe më i rëndë bëhet fenomeni kur flitet për rezultatet e testit serologjik që tregon nëse e ke kaluar apo jo koronavirusin. Me dhjetra qytetarë që fituan betejen me virusin shpejtuan të shohin nëse kanë prezencë të antitrupave, por janë surprizuar nga rezultatet e marra, ku njëri laborator nuk konfirmon tjetrin. S

Shumë prej tyre edhe pse e kanë kaluar virusin, dalin që pas testit të mos e kenë kaluar, pavarësisht se ato me tamponë ishin pozitiv dhe madje me simptoma të rënda. Kur kontrolli është kryer për së dyti tek një laborator tjetër, ka ndodhur e kundërta, duke ju konfirmuar kalimi i virusit në bazë të anti-trupave.

Ky paradoks analizash i kthyer në biznes është denoncuar edhe nga ekspertët e fushës, që i kanë bërë thirrje ministrisë së shendetësisë të ndërhyjë, pasi qytetareve po u merren paratë për të prodhuar një rezultat jo të saktëTesti serologjik kushton nga 35 deri në 40 mijë lekë të vjetra, ndërsa tamponi pas negocimeve ka rënë nga 120 mijë në 85 mijë lekë të vjetra. Çmimet e krypura e kanë bërë të favorizuar këtë sektor dhe biznesin me të lakmuar të momentit, por njëkohësisht edhe me abuzuesin në treg për atë cfarë prodhon.

error: Alert: Content is protected !!