E Fundit/ Merkel tronditt ballkanin, Shqiptarët duhet të kenë një shtet un do…

Angela Merkel theksoi se Shqiptarët u ndanë gjatë luft/ ërave ballkanike dhe pas luftës së parë botërore, dhe duke bere tashme qe Shqipëria te jetë i vetmi shtet në botë qe nga të gjitha anët kufizohet me bashkëkombasit e vet.

E me tej kancelarja Gjermane deklaroi se shteti Shqiptar duhet të punojë fortë për mbrojtjen e popullit Shqiptar në çdo anë të kufirit duke mos lejuar që shtetet e tjera të përfitojnë prej saj ashtu siç po bën Turqia me shekuj, duke i mbështetur financiarisht dhe politikisht Shqiptarët në Maqedoni, Kosovë dhe Luginë.

Ndaj qe ajo ne fund shprehu dëshirë që te shoh një Shqipëri të bashkuar dhe të fortë drejt BE-së.Por ketu nuk mungoi menjehere nje pyetje nga një gazetar Gjerman se pse Merkel po kujdeset kaq shum për Shqiptarët?

Dhe përgjigjia e saj e bukur por shkurt ishte: Ja u kemi borxh, ishin fjalet e saj e cila u shpreh ne nje intervist,ditorja.

error: Alert: Content is protected !!