Gjysëm limoni dhe pak ujë të vakët, e keni bërë ndonjëherë këtë k urë? Ja 6 pr oblemet që k uron dhe bën më së miri që

Limoni njihet për vetitë e tij terapeutike dhe shumë njerëz e kanë kthyer në zakon të shëndetshëm, pirjen e një gote ujë me lëngun e një limoni të shtry dhur çdo ditë.

I pasur me acide organike, të tilla si acid citrik, limoni stimulon jargëzimin dhe largon etjen. Ky agrum ofron shumë veti të tjera terapeutike, duke qenë shumë i pasur me lëndë ushqyese.

Pirja e një gote uji me lëng limoni çdo mëngjes ofron dhjetëra veti terapeutike dhe më poshtë po rendisim 6 më të rëndësishmet.

-Shija e limonit është acide, por ndihmon në rritjen e se kretimit të a cideve në u rinë, kështu që efekti i tij në gj. ak dhe trup alkalizon dhe d etoksifikon.

-Një gotë ujë me gjysmë limoni ka rreth 2 kilokalori, dhe përmban 10 mg kalium, 4 mg v itaminë C dhe 0.5 gramë fibra. Kjo përmbajtje përmirëson qarkullimin e gja. kut.

-Uji me limon është një il’aç i shkëlqyeshëm për ftohjen dhe faringitin. Ky rol i dobishëm vjen për shkak të pasurisë së v itaminës C që në masë tek limoni.

-Vajrat aromatikë të limonit dhe fitonutrientët si flavanonët shumëfishojnë aftësinë stimuluese të v itaminës C.

-Falë përmbajtjes së citratit, lëngu i limonit parandalon shfaqjen e gurëve në ve shka.

-Uji dhe limoni ndihmojnë në rritjen e mbrojtjes duke rritur numrin e qe lizave të bardha të gja. kut, qeliza të afta për të elim inuar vi. ruset dhe bak. teret, shkruan noa.al.

Përgatitja e ujit me limon është shumë e thjeshtë. Vendosni lëngun e sapo shtry dhur të gjysmë limoni (ose një limoni të tërë) në një gotë, pastaj hidhni pak ujë të vakët. Mos shtoni ëmbëlsues. Këtë pije konsumojeni me stomakun bosh, para se të hani mëngjes.

error: Alert: Content is protected !!