BOOOM!! Erdogan Jep Lajmin E MADH Për Njohjen E Kosovës Nga Serbia Dhe…

Presid.enti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, tha të hënën se do të punojë për t’i sjellë Kosovës njohje të reja.Siç raporton agjencia e lajmeve Reuters, Erdogan u tha mediave turke se shpreson se çështjen e njohjes ndërkombëtare të Kosovës do ta hapë në bisedimet me presi.entin ame.rikan, Joe Biden, gjatë Asam.blesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara, këtë vjeshtë.
Erdogan tha se do të propozojë një punë të përbashkët mbi këtë çështje, për të rritur numrin e vendeve që e njohin Kosovën.
Kosova ka shpallur pavar.ësinë në vitin 2008.

Sipas listës së pub.likuar në ueb-faqen e Mini.strisë së Jashtme të Kosovës, janë 117 vende që e njohin pavarësinë.
Serbia, qysh në vitin 2017, thuhet se bën fushatë diplo.matike për tërheqjen e njohjeve të shtetit të Kosovës. Si pasojë e këtij lobimi, disa vende thuhet se i kanë ngrirë raportet e bashkëpunimit me Kosovën
Serbia, me Marrëveshjen e Uashingtonit të 4 shtatorit, 2020, ka marrë obligim që ta ndalë fushatën për tërheqjen e njohjeve të Kosovës, ndërsa Kosova ka marrë mbi vete obligi.min që të mos aplikojë për anëtarësim në organizata ndërkombëtare për një vit.