E rëndë! Z jarr i papritur në b urg, humbasin jetën 41 të dë nuar

Të paktën 41 të b ur g osur kanë v d ek ur si pasojë e një zj arri që përfshiu një b u rg pranë kryeqytetit të Indonezisë, Xhakarta.

Zj arri në b ur gun Tangerang shp ë rt heu të Mërkurën, në kohën kur shumica e të bur g osurve flinin.

BBC raporton se dy prej vi kt i mave ishin të huaj, të bu r gos ur nga Portugalia dhe Afrika e Jugut.

Ministrja e Ligjit dhe të Drejtave të Njeriut të Indonezisë, Yasonna Laoly tha në një konferencë për shtyp se ambasadat e vendeve përkatëse ishin informuar.

Ndërkohë raportohet se tetë persona u p la g osën rë ndë dhe dhjetëra të tjerë kishin lën dime të lehta.

Pamjet televizive treguan t ym të d e ndur që dilte nga kompleksi i bu rgut ndërsa zj arri përhapej. Ngjarja e rëndë ndodhi rreth 01:45 me kohën lokale (18:45 GMT e Martë) dhe u shu a në pak më shumë se një orë më vonë.