Gjermania në orë shumë të zeza/ Shuhen shpresat se mund të ketë të mbijetuar, në bodrume do i gjejmë pa jetë

Ekipet e kërkim-shpëtimit nuk kanë gjasa të gjejnë më të mb ijetuar midis rrënojave të fshatrave të shka tërruara nga për mbytjet në Gjermaninë perëndimore.

Ekipet e kërkim-shpëtimit nuk kanë gjasa të gjejnë më të mb ijetuar midis rrënojave të fshatrave të shka tërruara nga për mbytjet në Gjermaninë perëndimore.

Rreth 200 persona hum bën jetën nga përmb ytjet , më të mëdhatë ndër gjashtë dekadat e fundit. Ndërkaq mijëra të tjerë vijojnë të mbetën të z hdukur.

Qeveria federale pritet të njoftojë planet për të siguruar 200 milion euro ndihmë emergjente. Kjo shumë do të jepen për 16 shtetet federale të Gjermanisë për të riparuar ndërtesat dhe infrastrukturën e dë mtuar dhe për të ndihmuar njerëzit në situata krize.

Ministri i Ekonomisë Peter Altmaier ka deklaruar se ndihma do të përfshinte fonde për të ndihmuar bizneset të tilla si restorante ose bare, parukeri etj , për të kompensuar të ardhurat e humbura.