IGJEUM del me njoftimin urgjent, ngre aIarmin për atë që parаshikohet të ndodhë sot dhe nеsër në këto qytete në vеndin tonë

Instituti i Gjeoshkencave, Energjisë, Ujit dhe Mjedisit njofton se ditën e sotme dhe të nesërme parashikon një rre zik të lartë për zjarret në pyje për shkak të temperaturave të larta në qarkun e Fierit.

Niveli i rre zikut paraqitet i moderuar dhe i ulët në zonat e tjera të vendit.

NJOFTIMI I IGJEUM:

“Sot pasdite (e mërkurë dt.21) dhe nesër (e enjte dt.22) pritet nivel “i lartë” rreziku në qarkun Fier, ndërsa niveli “i moderuar” rre ziku në qarqet Shkodër, Lezhë, Durrës, Elbasan, Vlorë dhe Gjirokastër.

Në qarqet Kukës, Dibër, Tiranë, Berat dhe Korçë pritet nivel “i ulët” rreziku (siç tregohet në tabelë, respektivisht për secilin qark). Rre ziku pritet të jetë më i lartë ditën e nesërme” njofton IGJEUM.