Mediat Serbe Dhe Gjithë Serbia Bien Në “Dy Gjunje” Pas Lajmit Për Miliona Euro Investime Për Ushtrinë E Kosovës, Ja Çka Po Planifikohet..!!

Mediat në Serbi e kanë bërë top-temë nismën e institucioneve të Kosovës për formimin e Ushtrisë së Kosovës.

Gazetat serbe po shkruajnë se Kosova do të blejë 100 tanke, 300 transporter e sistem anti-raketor, përmes një buxheti prej 300 milionë euro.

Gazeta serbe ‘Informer’ shkruan se SHBA i ka lejuar shqiptarët e Kosovës të krijojnë një ushtri dhe të blejnë armë në vlerë prej 300 milionë euro.

“Në tri vitet e ardhshme autoritetet në Prishtinë, do të blejnë ar më me vlerë 300 milionë euro për ushtrinë e tyre. Kujtojmë, çmimi i tankeve të përdorura dhe të personelit të blinduar transportues shkon nga gjysmë milioni deri në tre milionë dollarë. Njëkohësisht, ar mët antí-f orcave të blínduara dhe pajisje të tjera ushtarake mund të blihet me një çmim të volitshëm nga ish-republikat sovjetike, si dhe nga vendet e NATO-s, të cilët duan të heqin qafe ar mët e tyre të vjetëruara”, shkruajnë mediat serbe.

Ato këto komente i kanë dhëne duke analizuar potencialin e Kosovës për t’u pajisur me armë, të cilat serbët pretendojnë se do të blihen ekskluzivisht për ta siguruar shtetin e Kosovës nga Serbia.