O Zot i madh ç’po ndodh kështu ? Uji i shirave po fundos çdo gjë në këtë vend, 100 mijë persona janë larguar nga..(VIDEO)

Shira të rrë mbyeshëm kanë shkaktuar përmbytje në disa zona të Kinës qëndrore duke detyruar njerëzit të largohen nga shtëpitë e tyre.

Më shumë se 10 mijë persona në provincën Henan janë ev akuar pas shirave që ranë në sasi rekord. Autoritetet kanë konfirmuar 12 persona të humbur jeten në qytetin Zhengzhou që në momentin kur nisën për mbytjet, shkruan BBC.

Me dhjetëra qytete janë ndikuar nga këto përmb ytje duke u detyruar të bllo konin rrugët kryesore dhe të anulonin shumë fluturime.

Provinca Henan e cila ka rreth 94 milionë banorë ka regjistruar një sezon jo normal me shira të rrëm byeshëm. Ekspertët thonë se shumë faktorë kanë kontribuar në përmbytjet, por një atmosferë më e nxehtë e shkaktuar nga ndryshimet klimatike sjellin shira eks tremisht të rrëmbyeshëm më shumë se zakonisht.